W sobotę 15 lutego 2014 r. od godz. 9.00 w sali ZS nr 1 w Jaworniku Polskim odbyły się Mistrzostwa Gminy w piłce siatkowej. Drużyny rozgrywały wyrównane mecze systemem "każdy z każdym".

• I miejsce zajęła reprezentacja Jawornika Polskiego w składzie: Stanowski Krystian, Stanowski Kamil, Pawełek Józef, Jamrozik Grzegorz, Pawełek Angelika i Pniewska Gabriela. Drużyna ta wygrała 2 z 3 meczy (2:0, 2:0, 0:2) i zdobyła 138, a straciła 134 małych punktów.
  • II miejsce - reprezentacja Jawornika Przemieścia wspomagana zawodnikami z Hadel Szklarskich w składzie: Staszczak Marek, Bury Mateusz, Potoczny Kamil, Balawender Sławomir, Łysiak Dawid i Staszczak Aleksandra, która wygrała też 2 z 3 meczy (2:0, 2:1, 1:2) i zdobyła 116:101 małych punktów w setach.
  • III miejsce - reprezentacja Huciska Jawornickiego i Widaczowa w składzie: Hop Damian, Tompalski Tadeusz, Tompalski Mateusz, Piejko Adrian, Piątek Mateusz, Winiarski Adam i Kielich Damian, która także wygrała 2 z 3 meczy (0:2, 2:1, 2:1) i 116:101 małych punktów.
  • IV miejsce - reprezentacja Manasterza i Zagórza w składzie: Kolano Marcin, Batycki Dawid, Batycki Krystian, Bogacz Mateusz, Kubicki Marek, Hałys Piotr, która przegrała po zaciętej grze wszystkie mecze (0:2, 1:2, 1:2) i zdobyła 117, a straciła 143 małych punktów w setach.

Najlepszym zawodnikiem Mistrzostw (MVP) wybrano Pawełka Józefa, najlepszym atakującym Staszczaka Marka, najlepszym zagrywającym Hop Damiana, a najlepszym przyjmującym Kolano Marcina.

Zawody sędziował Żurawski Grzegorz.

Wszystkie drużyny zapraszamy na mecze rewanżowe Turnieju Siatkówki o PUCHAR GMINY,  który odbędą się 12 kwietnia 2014 r. w Jaworniku Polskim. Zgłoszenia drużyn przyjmuje organizator zawodów - trener siatkówki mgr Grzegorz Żurawski w czasie treningów sekcji siatkówki w poniedziałki, środy i soboty w godz. od 18.00 - 20.00 w ZS nr 1 w Jaworniku Polskim. Zapraszamy !!!!

W rozwinięciu galeria

Rozgrywki ligowe

Sponsorzy

Treningi

Treningi zawodników Gminnego Ludowego Klubu Sportowego „JAWOR 1955”

w Jaworniku Polskim

od dnia  01.10.2016 r. odbywają się:

-sekcji tenisa stołowego - we wtorki i czwartki w godz. od 1900 do 2200 (treningi prowadzi p. Szajnik Jacek)

-sekcji siatkówki - w poniedziałki i środy w godz. od 1800 do 2000 oraz soboty (dziewczyny) w godz. od 1800 do 2000(treningi prowadzi p. Staszczak Marek)

-sekcji narciarstwa klasycznego - w niedziele w godz. od 1800 do 2000 (treningi prowadzi p.Jamrozik Jakub

W/w treningi będą prowadzone w sali gimnastycznej Zespołu Szkół nr 1 im. Jana Pawła II w Jaworniku Polskim (wejście od strony północnej).

-sekcji piłki nożnej - w niedziele w godz. od 1600 do 1800 w sali ZS nr 1, lub na boisku w Hadlach Szklarskich (treningi prowadzi p. Jamrozik Jakub)

-sekcji szachów - w niedzielę w godz. od 1800 do 2000 w siedzibie Klubu „pod apteką”, (treningi prowadzi p. Jaremkiewicz Marian)

W sprawach treningów prosimy kontaktować się z prowadzącymi treningi, lub kierownikami poszczególnych sekcji :
    tenis stołowy – p. Galej Grzegorz
    siatkówka – p. Stanowski Kamil